Tilbake til forsiden
RegistrerSøkHjelpMedlemslisteGrupperLogg innKnallkonsert på Samfundet i går

 
Svar på tråden    Tilbake til forsiden » Solide saker Les forrige tråd
Les neste tråd
Knallkonsert på Samfundet i går
Forfatter Beskjed
Englefjes
Sjefsbølle


Registrert: 01.05.2006
Innlegg: 4201
Bosted: Det vakre vestland

Innlegg Knallkonsert på Samfundet i går Svar med sitat
Konserten på Samfundet i går får knallkritikk i Adressa.

Sitat:
Hjemmeseier!

Har DumDum Boys noen gang holdt en bedre konsert i Samfundet? Antakelig. Men ved midnatt onsdag føltes det ikke sånn.

Litt før halv tolv var det ikke lenger noen tvil. DumDum Boys' første konsert i Studentersamfundet siden 1998 var en triumf. En stor triumf.

Prepple hadde nettopp sunget strålende vokal på "Mitt hjertes trell", der han viste at stemmebåndene hans har vokst seg adskillig større og sterkere siden han sang i samme sal første gang for 26 år siden. Noenogførti er ingen alder.

Bandet hadde gjort unna en sterk versjon av den nye låten "Brillefin", og de gikk i gang med "Metallic Hvit". Prepple stam-stam-stammet "me-me-me-metallic hvit", Kjartan Kristiansen kjørte i gang sin karakteristiske gitargroove og salen eksploderte. Det gjorde den også under "Møkkamann" og under den nye suksesslåten "Enhjørning".

Deretter fikk vi bortimot en halv time med ekstranumre som fjernet enhvet tvil. DumDum Boys hadde kommet hjem, og de var i strålende form.Underveis var det riktignok rom for tvil. Det startet sånn passelig bra med den nye "Lunta brenner", som er en god låt, men som falt til jorden, både på grunn av dårlig lyd og fordi DumDum-gutta i sin modne alder trenger tid før de blir varme.

Slik fortsatte det en stund på det jevne. Ikke en gang en streit versjon av "En vill en" skapte den store gløden i mine ører.

Umiddelbart etterpå fikk jeg derimot et kraftig løft av "Slave", der Kjartan Kristiansen dro noen psykedeliske gitarsoloer som fikk meg til å innse at det fortsatt bor noe farlig i dette bandet.

Noenogførti er ingen alder. Ikke nødvendigvis. Men som noenogførtiårig rocker kan man lett bli fristet til å surfe på gammel suksess for å tjene gode penger.

Om noen tenkte i den retning under DumDums gjenforeningsturne sommeren 2003, var den samme mistanken adskillig fjernere under konserten i Samfundet onsdag.


I Samfundet onsdag var DumDum tilbake der de bør være. Tross svakheter underveis viste de etter hvert at det de gjør på scenen betyr noe for dem. De svettet mye, jobbet intenst og kunne glede seg over at de beste låtene fra det nye albumet "Gravitasjon" ble tatt imot nesten like godt som gamle klassikere.

Prepple tilegnet "Seig Jævel" til Samfundets snart legendariske vaktmester og dørvakt Ole Vakt, som slapp ham inn for å synge i Wannskrækk selv om han var altfor ung.

Bassist Aslak Dørum dro deretter en fleip om at påfølgende låt, "Tynn tråd", handlet om Prepple etter at Ole Vakt var ferdig med ham.

Fleip og blodig alvor går gjerne hånd i hånd når DumDum Boys står på scenen. Kanskje var det fordi konserten i Samfundet etter hvert ble nokså løssluppen at vi ikke fikk høre "Tyven tyven", den mest åpenbart personlige låten i DumDums sangkatalog ved siden av "Hagelangs", som forteller om hvor befriende det er å reise hjemmefra."Hagelangs" med den geniale tekstlinja "Nabolaget her er fullt av skrømt. Har aldri flytta herfra, jeg har rømt" ble et høydepunkt blant de seks ekstranumrene som fløt ut i tull og tøys etter "Idyll". Akkurat da, som avslutning på en triumf på hjemmebane, var det som om bandet hadde glemt at livet er ikke bare en fest, det er også en dans på torner.

Det får vi tilgi dem etter en kveld som hadde de aller fleste ingredienser en rockekonsert bør ha. "Æ begynt nesten å skrik", sa en publikummer på vei ut av huset. Sånn skal det være.
Link til artikkelen med bilder: http://www.adressa.no/kultur/scene/anmeldelser/article662457.ece

_________________
Jeg er ingen engel.
Jeg har en liten djevel på hver skulder som maser, dagen lang.
torsdag 11 mai 2006 - 8:48 Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Vis innlegg fra:    
Svar på tråden    Tilbake til forsiden » Solide saker Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til: 
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no