Tilbake til forsiden
RegistrerSøkHjelpMedlemslisteGrupperLogg innPstereo på Pstereo 20082016

 
Svar på tråden    Tilbake til forsiden » Boom Boom Les forrige tråd
Les neste tråd
Pstereo på Pstereo 20082016
Forfatter Beskjed
kjelli
Karskinfisert


Registrert: 11.11.2006
Innlegg: 309

Innlegg Pstereo på Pstereo 20082016 Svar med sitat
Ole Jakob (ohyeah) går igjennom katalogen til DDB før konserten (fra adressa 200816)Tok meg en liten prat med han om det Laughing

Skal se om noen av bildene jeg tok ble noe bra. Hva syens folket.

_________________
The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.
Hunter S. Thompson
tirsdag 23 august 2016 - 7:00 Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
kjelli
Karskinfisert


Registrert: 11.11.2006
Innlegg: 309

Innlegg Svar med sitat
her er teksten som pdf

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2891743/DumDum_pstereo.pdf

_________________
The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.
Hunter S. Thompson
tirsdag 23 august 2016 - 7:03 Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
kjelli
Karskinfisert


Registrert: 11.11.2006
Innlegg: 309

Innlegg Svar med sitat
Fra Adressa (mest sansynligvis ligger det bak betalveggen)

http://www.adressa.no/pluss/kultur/2016/08/20/Da-det-kokte-p%C3%A5-kj%C3%B8kkenet-i-helvete-13209144.ece

http://www.adressa.no/pluss/kultur/2015/12/15/Sammen-er-han-Pstereo-11921585.ece

Sitat:
Sammen er han Pstereo
Pstereofestivalen feirer ti år sommeren 2016. Den avsluttes med at DumDum Boys spiller albumet som ga festivalen sitt navn.
Leses nå:
Her er gladmeldingen fra «Matti» før skjebnekampen
Indisk klubb føler seg lurt av John Arne Riise
Bruttern: - Kan jo ikke stille opp i finsko og grilldress
Martin Ødegaard utelatt fra Høgmos landslagstropp

«Pstereo» på Pstereo har vært en uttalt drøm for festivalledelsen i alle år, og neste år går drømmen i oppfyllelse.

- Vi har vært tungbedd. Men skepsisen har vært generell på å spille et helt gammelt album. Vi har takket nei til å spille «Splitter pine»-albumet mange ganger. Men å spille «Pstereo» på Pstereo-festivalens tiårsjubileum er for meg en no-brainer, sier Kjartan Kristiansen.

Kjartan var imponert da han opplevde Iggy & the Stooges gjenskape sitt klassiske album «Raw Power». - De spilte bare låtene de selv digger, og dreit i resten. Da jeg foreslo en slik tilnærming til resten av bandet, så de bare rart på meg. Så jeg skjønte at poenget med å spille et helt album er å faktisk spille albumet i sin helhet, ler Kjartan Kristiansen.

DumDums tredje album «Pstereo» ble utgitt i 1990. Det innebar slutten på en epoke og begynnelsen av en ny. «Pstereo» var det siste albumet som ble spilt inn i Nidaros studio i Trondheim med Roger Valstad som produsent, det var det siste albumet i bandets første gullalder. De fikk Spellemannpris tre år på rad for sine tre første album, og opplevde stadig større popularitet. Samtidig innebar albumet et farvel til Trondheim og er selve «Oslo-albumet» i DumDum-katalogen. Sentralt står «Tusen etasjer høi», skrevet i sin helhet på en taxitur gjennom et Vaterland der Hotel Plaza og andre høyhus reiste seg.

LES OGSÅ: Trondheimspunkerne gikk foran
Urban melankoli og narkoangst

- Det var en spesiell periode, albumet ble skrevet og spilt inn etter at gjennombruddet med «Splitter pine». Det var mye styr, vanskelig å holde fokus på låtskriving og studioprosess, sier Kjartan, om albumet som Pstereo-festivalen i en entusiastisk pressemelding beskriver som preget av «urban melankoli og narkoangst».

Kjartan kvekker til, før ansiktet åpner seg i et glis. – Det var en presis beskrivelse, slår han fast. Vi sitter på kafé formiddagen mellom to utsolgte Byscenen-konserter. Praten avbrytes av gratulasjoner for gårkveldens konser

- Vi spilte med lave skuldre til at det var på hjemmebane, sier Kjartan. 25 år er gått siden bandet hadde Trondheim som base, men det er fortsatt spesielt å møte publikum her. Blant låtene på et repertoaret spekket av gamle publikumsfavoritter, var også Pstereo-låtene «Metallic hvit», «Englefjes» og «Plaster på såret». - Låtene fra « Pstereo» har vært med oss i alle år. Vi har hatt opptil 5–6 på repertoaret, sier Kjartan.
Glemte perler

Men enkelte låter har de aldri spilt live. Blant dem er den glemte DumDum-perlen «Uten et spor», med to distinkte gitarløp som bandet ikke har klart å gjenskape med bare Kjartan som gitarist på scenen. «Chop Suey» er en studiolek Kjartan gjennomførte med Valstad og Ketil Bjerkestrand, nå må han finne en livemåte å leke på. På klassikeren «Krimm» er blåserrekken sentral. Det har vært løst med synthblåsere på konsert, men ved noen spesielle anledninger har de brukt blåserrekka «Horna fra helvete». Pstereofestivalen blir trondheimsdebuten for dette samarbeidet.

LES OGSÅ: Frodig alvor i DumDum-biografien

Ved siden av «Metallic Hvit» er «Englefjes» den store hiten fra «Pstereo». Låten var sentral i kinosuksessen «Døden på Oslo S». Kjartan og DumDums Atle Karlsen laget filmmusikken, som ble spilt inn samtidig med «Pstereo». Kjartans levde i skytteltrafikk mellom hovedstudioet og B-studioet i Nidaros, der filmmusikken ble skapt. Men DumDum velger neppe filmmusikken som ekstranummer ...

LES OGSÅ: En vill DumDum-tid
Blir plass til andre låter

- De 12 låtene på albumet er fort gjort unna, så vi må spe på med noe. Vi har ikke tenkt ut dette i detalj ennå, men vi vil nok utnytte at vi skal ha med både blåserrekke og ekstra gitarist når vi velger låter, sier Kjartan – som vil ha med seg dagens DumDum Boys, ikke besetningen fra 1990, når bandet spiller på Stereo-festivalen for tredje gang sommeren 2016.

Jubileumsfestivalen vil vare tre dager. Sigur Rós er headliner torsdags kveld, mens DumDum avslutter festivalen lørdag. De andre artistene som foreløpig er annonsert på Marinen 18–20. august er Thurston Moore Band, Astrid S., Sondre Justad, Beach Slang, Black Moon Circle, Bendik og Phil Cook & the Guitarheels.


_________________
The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.
Hunter S. Thompson
tirsdag 23 august 2016 - 7:08 Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
kjelli
Karskinfisert


Registrert: 11.11.2006
Innlegg: 309

Innlegg Svar med sitat
http://www.adressa.no/pluss/kultur/2016/08/21/Uknuselig-panserbeat-13215203.ece

Sitat:
Uknuselig panserbeat
Det er ikke bare på kjøkkenet i helvete det koker – lørdag kveld kokte det også på Marinen.

5

KaiKristiansen

DumDum Boys

Elvescenen, Pstereo
Prepple Houmb og resten av DumDum Boys fikk det til å koke på Marinen, skriver vår anmelder. Publikum svarte med rungende allsang. (Foto: Finn Walther)

Prepple Houmb og resten av DumDum Boys fikk det til å koke på Marinen, skriver vår anmelder. Publikum svarte med rungende allsang. Foto: Finn Walther
Dette spilte DumDum Boys:

1. «En Plass I Solen»

2. «Tusen Etasjer Høi»

3. «Hud & Hår»

4. «Plaster På Såret»

5. «Uten Et Spor»

6. «Pstereo»

7. «Metallic Hvit»

8. «Krimm»

9. «Englefjes»

10. «To Tomme Hender»

11. «Chop Suey»

12. «Stort & Svart»

13. «Kald Dag I Helvete»

14. «Har Det På Tunga»

15. «Gutten i røyken»

16. «Takke Faen»

17. «Lunta Brenner»

18. «Enhjørning»

Det var en dirrende spenning i lufta på festivalområdet sent lørdag kveld. Elvescenen var dekket med et rødt plysjteppe med folder, og lenge før de første tonene av «En Plass I Solen» kunne høres, var sletta fylt opp av forventningsfulle publikummere.

Og det er ikke rart. At DumDum Boys spiller hele albumet festivalen er oppkalt etter i jubileumsåret, og at de gjør det i hjembyen, er et skup for Pstereo og for Trondheim, og potensielt en konsert for historiebøkene.

Selv var jeg 13 år da albumet ble utgitt, eller for min del kassetten. Den traff meg hardt og brutalt, og ble soundtracket til de første tenårene og de første festene, og siden nærmest en del av kroppen min. Med tanke på den rungende allsangen gjennom store deler av konserten var nok ikke jeg den eneste der som føler det sånn.Snart gikk teppet ned til tonene av det karakteristiske gitarriffet på åpningssporet, og konserten var i gang. Påfølgende «Tusen Etasjer Høi» har neppe vært en gjenganger på bandets settliste, men fungerte overraskende godt live.

Selv virket bandet mer enn litt ukomfortabel med oppgaven, og det manglet ikke på reservasjoner fra scenen:

- Gudene vet om dette går bra , vi har aldri spilt et helt album på en konsert før, så ... God help us! brølte Prepple, mens Sola telte opp til «Hud & Hår».

Selv om det var ting å utsette på konserten, trengte de selvsagt ikke å bekymre seg. Publikum var mildt sagt hengivne og tilga lett at lydbildet var litt tynt her og der, eller det faktum at ikke alle låtene fungerte optimalt i en livesetting. Det er ikke uten grunn at de aldri tidligere har spilt «Uten et spor», og har de egentlig fremført låta «Pstereo» før, bortsett fra på festivalen for noen år tilbake?

«Pstereo» er et synthtungt album , og synthene kunne med fordel vært høyere. Derimot bidro namsosing Eirik Øien til å guffe opp trykket, med både gitar og lap-steel. Den store trommelyden fra albumet, derimot, er nok vanskelig å gjenskape live.

DumDum gikk kronologisk til verks, men unngikk heldigvis å planke materialet. Både «Hud & Hår» og «Plaster På Såret» satt som skudd, med Prepples hvinende munnspill. Og da de fremførte «Metallic Hvit», «Krimm» og «Englefjes» på rappen, opplevdes det som en seiersrekke og konsertens absolutte klimaks, toppet med allsangen på sistnevnte låt:

Jeg går i bane / nøster en tynn tråd / en med langt hår. Jeg går i bane / du er sola / jeg er månen.

Selvsagt var det morsomt å høre Kjartan synge «Chop Suey», og til og med nattasangen «Stort & Svart» fikk en form som fungerte på et vis. Men da var det også slutt.

Antakelig gjorde bandet lurt i fortsette med seks nyere låter etter dette, som for å vekke publikum ut av mimretransen. Særlig de to siste, «Lunta Brenner» og «Enhjørning», minnet oss om at DumDum har levert sterke saker også i senere tid. Men det var ingen tvil om at konserten mistet noe av momentumet her.

Det var «Pstereo» publikum var kommet for å høre – og ennå runger melodiene i hodet:

Lydløse meldinger uten ord / vi deler små hemmeligheter / og jeg tror at / sammen er vi pstereo.

Anmeldt av KAI KRISTIANSEN


_________________
The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.
Hunter S. Thompson
tirsdag 23 august 2016 - 7:12 Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Fant Frimann
Bullshitmodde


Registrert: 20.05.2006
Innlegg: 1211
Bosted: HORTEN!!!!

Innlegg Svar med sitat


_________________
Skål for den som prøver,
skål for den som ikke lykkes.....
fredag 26 august 2016 - 18:08 Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


 

i dag
JegErMånen
Nykter


Registrert: 19.09.2015
Innlegg: 34
Bosted: Nord-Norge

Innlegg Svar med sitat
Thanks for sharing kjelli

_________________
Ingen fisker snakker mitt språk
fredag 26 august 2016 - 18:24 Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Oppned
Slukker tørsten


Registrert: 11.07.2008
Innlegg: 89

Innlegg Svar med sitat
Fint å lese, i tomrommet etter gårsdagens sesongavslutning. Takk.

_________________
spjæra buksene, stiv & støl som i en lang lang b-film
søndag 28 august 2016 - 10:36 Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:    
Svar på tråden    Tilbake til forsiden » Boom Boom Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til: 
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no